2011-03-30 09:11:51

Ždralovi i srca za Japan

Tijekom tri radna dana (petak, ponedjeljak, utorak) naši su učenici izradili tisuću ždralova za Japan. U projekt je uloženo 250kn i nemjerljivo puno strpljenja, rada i ljubavi stotinjak naših učenika i nekoliko profesora.

Violeta Oršulić, pedagoginja

Ivana Ujdur, knjižničarka

                                                                                                         

                                                                                                          

Izrađeni suveniri već sljedećeg tjedna ponudit će se na prodaju, a prikupljena sredstva donirat će se jednoj japanskoj školi koju će pronaći posredstvom Antonija Jerkovića iz Kule Norinske, nekadašnjeg učenika Srednje škole Metković koji već četiri godine živi i radi u Japanu.

Ideja da se pomogne mladim Japancima pogođenima katastrofalnim potresom potekla je od Mije Talajića, učenika trećeg razreda, smjer upravno-pravni referent, koji je nedavno s još 19 učenika iz cijele Hrvatske pohađao Školu ljudskih prava koja je održana u u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. Uz njega u tom projektu aktivno sudjeluju i učenice Andrea Petković, Marinela Šiljeg, Lana Njavro i Petra Kapović.
   Akcija je dio projekta pod nazivom Zajedno možemo više koji Srednja škola Metković provodi u suradnji s Udrugom Prijatelj, a kojim se samo nadograđuje i nastavlja njihova odlična suradnja započeta prije sedam godina.


Srednja škola Metković