2017-11-18 15:40:00

Dan spomena na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan spomena na žrtvu Vukovara i Škabrnje  obilježen je 17. studenog 2017. prigodnim školskim programom u jutarnjoj smjeni, svečanom povorkom i programom u Gradskom parku u  u organizaciji UOSI  Prijatelj i pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

Dan spomena na stradanje Vukovara i Škabrnje  naša je škola obilježila u petak 17. studenog 2017. Učenici su sa svojim profesoricama izrazili  zahvalnost, poštovanje i ljubav prema njihovoj žrtvi  prigodnim jutarnjim programom u 9. 30 sati, svečanim večernjim programom u suradnji s UOSI  Prijatelj u 19. 00 sati, volontirajući tijekom studenog u  humanitarnoj prodaji svijeća , svečanom večernjom povorkom uz svijeće u 18. 30 sati kao i izradom panoa u školi.

 

Prigodne su panoe sa svojim  učenicima oblikovale profesorice Marija Veraja, Katarina Barišić, Ana Kozina i Jadranka Nikolić.

U prigodnom su programu sudjelovali učenici 1. i 2. razreda ekonomisti, upravni referenti, kuhari, 3. razreda upravni referenti i odjevni tehničari  te  4. ekonomisti koje su u stihovima i pjesmi uvježbale profesorice Katarina Barišić, Danijela Baćilo, Mirjana Antolović , Biljana Duvnjak Cvitanović i  Sanja Raguž.

U večernjem su nam se programu MOJE SVJETLO ZA MOJ VUKOVAR 2017. koji tradicionalno organizira UOSI Prijatelj, a ove je godine i pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, pridružili naš nekadašnji učenik, sada glazbenik,  Branko Medak i Klapa Sveti Nikola. U organizaciji večernjeg programa pomogli su nam i gospodin Mario Erceg iz GKS Metković, profesor Darko Primorac,  pedagoginje Violeta Oršulić i Ana Vidović, a zahvaljujući Marinu Veraji i njegovu  fotostudiju, svečani su  trenutci  zabilježeni i  okom kamere.

U svečanoj su se povorci naši učenici poredali predvođeni svojim nastavnicima uz učenike OŠ Stjepana Radića koji su sa svojim nastavnicima i knjižničarkom Ivanom Čarapinom lampionima osvijetlili gradski park svjedočeći pamćenje ove žrtve.  

Vrijedne učenike koji su volontiranjem pridonijeli tradicionalnoj humanitarnoj akciji, UOSI Prijatelj nagradila je posjetom Vukovaru gdje su sudjelovali u Koloni sjećanja s pedagoginjom Violetom Oršulić te nastavnicama Danom Paponjom i Anom Kozinom.

  


Srednja škola Metković