2017-11-08 13:55:00

PONOVO VELIK USPJEH KONOBARA SŠ METKOVIĆ NA MEĐUNARODNOM GASTRO NATJECANJU – GRAND GOURMET U MAKARSKOJ

Učenici SŠ Metković natjecali su se jučer na međunarodnom natjecanju škola u hotelu Meteor u Makarskoj. Natjecali  smo se u disciplini sinkronizirano posluživanje, te smo osvojili 1. mjesto i dobili pehar, medalje i priznanja za svakog učenika, školu i mentore. 

Predstavljali su nas učenici DINO MARKOTA, ROKO NOVAKOVIĆ I KRISTIJAN VOLAREVIĆ u pratnji svojih mentora Rade Nikoletića i Obrada Lalovca.

Natjecanje se sastojalo od toga da svaki tim ima tri gosta i za iste se vrši sinkronizirano postavljanje stola i posluživanje. Natjecatelji su imali 15 minuta da pripreme sav inventar koji im je potreban. Svi natjecateljski timovi imali su 10 minuta da sinkronizirano postave stol, pribor, uvedu goste i posluže aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo uz glazbenu podlogu koju pripremaju i donose na USB sticku.

Konačan poredak je izgledao ovako:

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ 100/100 bodova SREDNJA TURISTIČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA SARAJEVO TRGOVAČKO – UGOSTITELJSKA ŠKOLA KARLOVAC TURISTIČKO – UGOSTITELJSKA ŠKOLA TROGIR TURISTIČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA SPLIT TURISTIČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA DUBROVNIK SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA MAKARSKA SOU “NAUM NAUMOVSKI“ MAKEDONIJA

Od svih navedenih turističko ugostiteljskih škola mi smo jedina koja nismo turističko – ugostiteljska, s tim je ovaj naš USPJEH još i veći. Fascinantan je još jedan podatak s ovog međunarodnog natjecanja. Žiri se sastojao od tri člana iz Novog Sada, Sinja i Omiša, i svi su nam dali maksimalan broj bodova – 100/100, što znači da nismo imali niti jednu jedinu grešku, što je zaista nevjerojatno na ovakim natjecanjima.

Još bi se jednom zahvalio našim učenicima – konobarima i ravnatelju škole Mariju Obradoviću, koji nam osigurava potreban inventar i opremu da bi uopće mogli sudjelovati na ovakvim manifestacijama. I ove godine smo dokazali da pripadamo u sami vrh hrvatskog a usudio bih se reći i europskog Gastro natjecanja.

                                                                                                                      Rade Nikoletić prof.


Srednja škola Metković