2017-10-30 12:06:00

Učenici Srednje škole Metković proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U  listopadskim tjednima u našoj školi posvećujemo se temama zahvalnosti  za plodove zemlje i skrbi za okoliš i zavičaj te pomaganje potrebitima,  osobito na satovima razrednih zajednica, kao i različitim izvannastavnim aktivnostima.  Prigodno uređenim zidnim panoima te su teme prikazali naši učenici  koje su izradili uz pomoć profesorica  Katarine Barišić, Sanje Raguž i Nine Bjeliš.

U petak 27. listopada 2017.  glazbom smo  i recitalom prigodno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U recitalu su sudjelovali učenici i učenice 2. a trgovine, 2. i ekonomije,  2. h kuhara kao i pomoćni kuhari, 3.d odjevnih tehničara, a uvježbale su ih profesorice Mirjana Antolović, Danijela Baćilo, Biljana Duvnjak Cvitanović i Sanja Raguž.

Na svečano su se postavljenom stolu našle razne slastice, peciva i plodovi zemlje koje su pripremili učenici i njihovi roditelji te nastavnici škole. Blagovanju peciva i slastica naročito su pridonijeli učenici koji se osposobljavaju za zvanje pomoćnih kuhara sa svojom Danom Paponjom,  stručnim učiteljem, a pripomogla im je  i razrednica Rosanda Lovrić.

Učenici su u pratnji profesora  i pedagoginje Violete Oršulić  tradicionalno posjetili  Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju koji danas također obilježavaju Dane kruha. Učenici su svoj prigodni program obogatili s puno pjesme i glazbe, na gitari ih je pratio Duje Doko, a na harmonici Marijan Orač, oba učenici  2. i ekonomije. Nakon ugodnog druženja razveselili su i korisnike Obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe Raguž u kojem su stihovi i tonovi svakome izmamili osmijeh i želju za skorim susretom.

 

 

 


Srednja škola Metković