2017-05-08 12:33:01

Međunarodne projektne aktivnosti u Srednjoj školi Metković – jačanje digitalnih i jezičnih kompetencija

U Münchenu,  od 4. do 6. svibnja 2017. održana je međunarodna radionica profesionalnog usavršavanja na temu Interkulturalnog i inkluzivnog pristupa odgoju i obrazovanju (Profesional Development Workshop - Creative and cultural education) na engleskom jeziku za ukupno 130 sudionika iz 25 zemalja članica Europske unije. Organizator međunarodnog susreta je Kultur Ministerium Konferenz iz Njemačke, a individualne mobilnosti za hrvatske sudionike realizirane su posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

 

Među sudionicima iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Finske, Irske, Malte, Estonije, Poljske, Slovačke, Grčke, Cipra, Italije, Portugala, Španjolske, Belgije, Rumunjske, Danske, Litve, Ukrajine, Bugarske, Francuske, Češke, Slovenije i Švedske bilo je i petero sudionika iz Republike Hrvatske. Srednju školu Metković predstavljao je Petar Nikolić, profesor mentor engleskoga jezika i geografije , dok su preostali sudionici iz Hrvatske bili odgojno obrazovni djelatnici iz Zagreba , Osijeka, Podturena  i Splita  te predstavnica Agencije za mobilnost i programe Europske unije gđa Tea Režek.                   

Na opsežnom edukativnom usavršavanju sudionicima su predstavljeni novi dosezi u području kulturnog i interkulturnog obrazovanja, korištenja digitalnih tehnika u nastavi, objašnjeni principi međunarodne suradnje i stvoreni novi međunarodni idejni projekti u sferi Etwinninga i Erasmus+ programa.

Za Srednju školu Metković planiran je idejni projekt međunarodne suradnje u domeni eTwinninga i Erasmus + programa uz partnere iz Hrvatske, Belgije, Grčke, Slovenije, koji bi trebao početi s realizacijom u narednim mjesecima.

 


Srednja škola Metković