2017-04-07 10:47:00

Sajam vježbeničkih tvrtki

Učenici četvrtih razreda Srednje škole Metković, smjer Ekonomist, sudjelovali su 7.4.2017. godine, na trećem sajmu vježbeničkih tvrtki Dubrovačko-neretvanske županije. Sajam je održan u organizaciji  Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika u atriju atraktivne palače Sponza. Na sajmu je sudjelovalo 15 vježbeničkih tvrtki, od kojih deset iz Dubrovnika, dvije iz Vela Luke i Metkovića i jedna iz Ploča.

 

Vježbenička tvrtka je redovni obrazovni predmet u srednjim školama koje imaju  programe ekonomist i komercijalist. Učenici  osnivaju tvrtku, registriraju je u središnjem uredu vježbeničkih tvrtki pri Državnoj agenciji za strukovno obrazovanje. Tvrtke rade u virtualnom okruženju s virtualnim novcem i proizvodima. Učenici na taj način prolaze sve faze poslovanje tvrtke od oblikovanja vizualnog identiteta tvrtke, preko Web stranice i reklamnih materijala, poslovnih kontakata, plaćanja prodane i nabavljene robe, te provođenje svih poslovnih događaja kroz poslovne knjige.

Na sajmu su učenici oblikovali svoj izložbeni prostor, kratkom prezentacijom predstavili prisutnima školu i tvrtku,, poslovali međusobno s drugim tvrtkama na sajmu. Nakon zvaničnog dijela druženje se nastavilo uz ručak u organizaciji Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika,


Srednja škola Metković