2016-04-13 15:30:00

Buduće šefice kuhinje osvojile broncu

Rahela Brečić, Dragana Juras i Lucija Rodin, maturantice kuharskoga usmjerenja SŠ Metković  sa Međunarodnog  kulinarskog festivala Biser mora vratile su se ovjenčane broncom. Učenice su vodili mentori Dana Paponja i Vedran Perić a njihov uspjeh još je i veći s obzirom na veliki broj sudionika među kojima su bile i škole te visoka učilišta iz Crne Gore, Slovenije i Makedonije. 

Meni za koji su naše buduće kuharice nagradene sastojao se od hladnog predjela, glavnog jela i deserta. Za hladno predjelo pripremalie su Koktel od kozica u košarici od parmezana, marinirane mušule u tikvici i srdele na rajčici.

Za glavno jelo poslužile su rolani, kuhani cipal s povrćem, sezamom i lanom.

 

Za desert su pripremile tortu sa želeom od naranče na bazi prhkog tijesta s bademima i kremom od sira i bijele čokolade.

 

Ovaj deseti po redu gastro spektakl na kojem su sudjelovali i profesionalni kuhari održavao se u Supetru na Braču.  Uz niz kulinarskih natjecanja i tematskih gastro večeri održane su i različite prezentacije, radionice i javne rasprave. Bio je to, kažu naši sudionici, pravi spektakl , ne samo za nepce već  i vrhunski estetski slano - slatko događaj.  Našim učenicima i njihovim mentorima ovaj je uspjeh još veći poticaj za daljnji rad i dobar primjer budućim naraštajima učenike Srednje škole Metković.


Srednja škola Metković