2016-03-09 15:44:13

Večer ljubavi za žene i sve koji ih vole

Sedmog ožujka 2016. u  18,00 U Gradskoj knjižnici  počela je večer ljubavne poezije učenika Srednje škole Metković. Glazbom, scenskom igrom i govorenjem stihova  posvećenih ženama protkan je program koji su osmislile profesorice Zorana Vekić, Danijela Baćilo i Sanja Raguž.

Dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku pjevalo se, sviralo  i scenski prikazivalo jer ljubav govori svim jezicima svijeta.

Čuli smo stihove Tina Ujevića, Vesne Parun, Arsena Dedića, ali i biblijski Hvalospjev ljubavi, družili se sa Shakespeareovim  Romeom i Julijom.

Na početku programa sudionici su se podsjetili kako nekih lijepih, mladih djevojačkih  lica više nema jer nasilje se ne događa samo tamo negdje drugo, nego i blizu nas: živa je uspomena na Anđelu Bešlić, Andreu Šušnjar, Antoniju Bilić. Neka se ne zaborave i  neka žive u našim sjećanjima!

 

Učenici i nastavnici koji su uživali u poeziji i glazbi pljeskom su nagradili vrijedne učenike, a na kraju smo čestitali Međunarodni dan žena našim prijateljicama, majkama, sestrama, bakama, tetama, …ali i svima koji volei cijene žene i njihovu energiju kojom oplemenjuju ovaj svemir.

 

 

 


Srednja škola Metković