2015-12-06 16:16:00

Večer matematike u Srednjoj školi Metković

„Večer matematike“, manifestacija koja se na državnoj razini održava po treći put, po prvi put održana je u Srednjoj školi Metković u petak, 4. prosinca. „Večer matematike“ je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. 

 

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Tako se ovoga petka u Srednjoj školi moglo sudjelovati u raznim radionicama: modeli tijela, simulacija banke, šivanje i matematika, predavanje „Poznati matematičari“, optičke iluzije, logičke igre te najzanimljivije i najposjećenije od svega „Matematički kviz“.

 

Organizator i idejni začetnik matematičkih večeri je Hrvatsko matematičko društvo, a za uspješnu provedbu u našoj Srednjoj školi zaslužni su profesori matematike uz pomoć nekih kolega profesora ostalih predmeta.

Također je održano i natjecanje iz Informatike u programiranju u programskom jeziku Python gdje je prvu nagradu osvojio Ivan Matuško iz 2D razreda.

Učenici koji su pokazali zavidno znanje zaslužili su i nagrade, koje su profesori matematike pripremili uz pomoć sponzora.

Izvrstan odaziv učenika jamstvo je za kontinuitet ove manifestacije u Srednjoj školi Metković.


Srednja škola Metković