2015-11-05 15:52:00

DANI KRUHA

I ove godine u Srednjoj školi Metković obilježili smo Dane kruha. U petak, 30.10., učenici kuharskog smjera, zajedno sa svojom mentoricom Danom Paponjom napravili su fritule, dok su ostali učenici donijeli razna peciva i kolače od kuće, oko čega su se posebno potrudile prof. Nina Bjeliš i pedagoginja Violeta Oršulić. Uz njih su donijeli i recepte koje kasnije mogu razmjenjivati.

Dan kruha započeo je posjetom Domu sestara malog Isusa u Metkoviću, nastavljen je u školi gdje se preko velikog odmora održao prigodni recital koji su izveli učenici na temu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Recital su osmislile profesorice Danijela Baćilo, Sanja Raguž, Mirjana Antolović, Zorana Vekić i Suzana Antonini uz glazbenu pratnju oko koje se potrudila prof. Katarina Barišić. Učenici su  čitali i svoje radove, a druženje smo zaokružili čašćenjem slasticama koje je blagosovio fra Lukica Vojković, a pripremili su ih i učenici i profesorice.

Nakon toga smo prigodnim programom razveselili okupljene u dnevnom boravku Udruge oca Ante Gabrića. Na kraju smo obradovali  i štićenike u Domu za stare i nemoćne.

Svima smo obećali ponovni susret za Svetog Nikolu. 


Srednja škola Metković