2015-04-04 11:56:00

Dora Bilan pohvaljena na ovogodišnjem LiDraNu

Dora Bilan pohvaljena je za kazivanje poezije Tina Ujevića na ovogodišnjem Lidranu.

Ovogodišnja se  državna Smotra literarnog, dramskog  i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike srednjih škola održala od 25. do 27. ožujka u Šibeniku. Na Smotri je sudjelovalo oko 200 učenika i njihovih mentora, a srednjoškolci su predstavili  15 literarnih i 10 novinarskih radova, izveli 14 predstava i 35 pojedinačnih scenskih nastupa uz  10 školskih listova i 4 radijske emisije.

 

 

 

Dora je učenica 4. J razreda Srednje škole Metković. Nastupila je u  kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa s Ujevićevom  pjesmom Trideset godina putovanja  a mentorica joj je bila Danijela Baćilo. Publika  je  njezin nastup  zasluženo nagradila glasnim pljeskom.

Glumice Barbara Rocco i Vanja Matujec  kao članice državnog prosudbenog povjerenstva  pohvalile su Dorinu boju glasa, dikciju i artikulaciju, bez ijedne kritike. 

Dora je član srednjoškolske dramske skupine Kameleon, a prošle je godine nakon županijskog natjecanja u Dubrovniku ,u kategoriji literarnih radova, bila predložena i na državno natjecanje s pjesmom  Potrebno je. Ove je godine na županijskom natjecanju u Dubrovniku sudjelovala s  pjesmom Snaga.

U slobodno vrijeme čita i piše te sudjeluje u brojnim školskim projektima kao i volonterskim aktivnostima udruge Mladi oca Ante Gabrića pri Srednjoj školi Metković.


Srednja škola Metković