preskoči na sadržaj
vijesti

DANI KRUHA

I ove godine u Srednjoj školi Metković obilježili smo Dane kruha. U petak, 30.10., učenici kuharskog smjera, zajedno sa svojom mentoricom Danom Paponjom napravili su fritule, dok su ostali učenici donijeli razna peciva i kolače od kuće, oko čega su se posebno potrudile prof. Nina Bjeliš i pedagoginja Violeta Oršulić. Uz njih su donijeli i recepte koje kasnije mogu razmjenjivati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Borovac  datum: 5. 11. 2015. 09:45

TERENSKA NASTAVA U PARKU PRIRODE BIOKOVO

Učenici prvih i drugih razreda Srednje škole Metkovć 24. listopada u okviru predmeta biologija obavili su terensku nastavu u Parku prirode Biokovo. Tamo su se izravno upoznali s kategorizacijom zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj i važnosti zaštite istih. Uz stručno vodstvo obišli su botanički vrt Kotišina gdje su imali prilike vidjeti napuljsku ciklamu koja cvate u ranu jesen te razne druge samonikle biljne svojte od vrijeska, kadulje, smilja, te onih svojti koje su na veliku radost učenika nosile plodove poput divlje kruške, divlje ruže i primorske smrike. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Borovac  datum: 25. 10. 2015. 18:28

Promocija knjige Gospodar svemira

U GKS Metković, održana je promocija knjige Gospodar svemira autorice Katarine Barišić.

Sudionici promocije bili su učenici srednje škole Metković. Upravni referenti, konobari, kuhari…

Uz stručnog učitelja Vedrana Perića. O knjizi su govorili prof. Božidar Lovrić, prof. Goranka Ivanković i Danijela Baćilo. Klapa Na kantunu dalmatinskom pjesmom uveselila je uzvanike promocije.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Borovac  datum: 16. 10. 2015. 12:48

TERENSKA NASTAVA U BOTANIČKOM VRTU KOTIŠINA I ZNAČAJNOM KRAJOBRAZU KANJON CETINE

Učenici prvog razreda Srednje škole Metković smjera ekonomija u Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske posjetili su 15. svibnja botanički vrt Kotišina koji se nalazi u sklopu Parka prirode Biokovo. Učenike su u Parku prirode dočekali djelatnici Javne ustanove Park prirode Biokovo koji su im na vrlo zanimljiv način u Prezentacijskom centru Kotišina predstavili prirodne i kulturne vrijednosti ovog zaštićenog područja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Borovac  datum: 16. 5. 2015. 18:15

Srednjoškolci popravljaju svjetleće ukrase

 
Metković, 4.12.2014. - Prošle je nedjelje započelo vrijeme Došašća, a s time i kićenje grada svjetlećim božićnim ukrasima, od kojih se svake godine jedan dio pokvari.
 
Budući da je Grad Metković u svome proračunu predvidio nešto novca za kupnju materijala za popravak tih ukrasa dogovoreno je sa Srednjom školom Metković da popravak obave njihovi učenici u sklopu praktične nastave. 
 
Danas smo posjetili elektrotehnički kabinet SŠ Metković u kojemu su učenici 3. E razreda, smjer elektroinstalater JMO (razrednik prof. Goran Manenica), pod paskom svoga profesora Nina Kaleba popravljali pokvareni svjetleći nakit.
 
              
 
  
 
  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 5. 12. 2014. 02:09

Donacija knjiga knjižnici u Gunji

Srednja škola Metković priključila se akciji obnove knjižnog fonda knjižnica stradalih u poplavama koje su svibnju 2014. zadesile područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Osnovnoj školi   Antuna i Stjepan Radića u Gunji donirali smo dvadesetak knjiga iz naše knjižnice i paket mandarina zaželjevši im uspješnu školsku godinu i da ih slične nevolje više nikada ne zadese.

 

[ fotogalerija ]

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 17. 11. 2014. 12:15

Mjesec hrvatske knjge

Mjesec hrvatske knjige u Srednjoj školi Metković obilježili smo radionicom na temu bosančice, tzv.zapadne ćirilice kojom su ispisani mnogi spomenice kulturne baštine. Radionicu je vodio dipl.arheolog Ivan Volarević iz Metkovića. Nakon uvodnog  izlaganja o povijesti i osobitostima toga pisma, učenici prvog razreda usmjerenja računalni tehničar svoje su inicijale tehnikom tuša na papiru ispisivali na bosančici.  Radionici su organizirale prof. hrvatskoga jezika Danijela Baćilo i školska knjižničarka Ivana Ujdur.

 

[ FOTOGALERIJA ]

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 17. 11. 2014. 12:14

Dani kruha 2014.

31.10 u našoj školi obilježeni su dani kruha. Tijekom velikog odmora jutarnje smjene u školskom je predvorju održan prigodan program u kojem se pjevalo, sviralo i govorilo poeziju a na prepunim trpeza svatko se mogao poslužiti kolačima i pecivima koje su napravili naši učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima. Pjesmom smo razveselili i umirovljenike u dnevnom boravku udruge Otac Ante Gabrić kao i štićenike Doma za starije i nemoćne te osobe s teškoćama u razvoju.  

 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 2. 11. 2014. 10:53

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Učenici Srednje škole Metković 2.b. građevisnki tehničari međunarodni dan starijih osoba 1. listopada obilježili su posjetom starijih i nemoćnih osoba u udruzi "Otac Ante Gabrić" s profesoricom Katarinom Barišić. Prigodnim recitalom pjesmom kolačima i kreativnim radionicama uveličali su njihov dan. Realiaciji posjeta pomogli su i roditelji učenika prigodnim poklonima.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 28. 10. 2014. 15:27

Promocija knjige "Forte Opus" autorice prof. Katarine Barišić

U Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću 17. listopada 2014. predstavljena je knjiga Forte Opus prof. Katarine barišić.

U prigodnom programu sudjelovali su učenici Srednje škole Metković recitalom, glazbom i pjesmom. O knjizi poezije govorili su prfo Božidar Lovrić predsjednik Ogranka Matice hrvatske Metković i prof. Goranka Ivanković

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 18. 10. 2014. 14:20

Promocija knjige "Forte Opus" autorice Katarine Barišić

U Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću 17. listopada 2014. predstavljena je knjiga Forte Opus prof. Katarine barišić.

U prigodnom programu sudjelovali su učenici Srednje škole Metković recitalom, glazbom i pjesmom. O knjizi poezije govorili su prfo Božidar Lovrić predsjednik Ogranka Matice hrvatske Metković i prof. Goranka Ivanković.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 18. 10. 2014. 14:19

MEĐUNARODNI DAN EUROPSKE BAŠTINE PROJEKT SREDNJE ŠKOLE METKOVIĆ I UDRUGE "OTAC ANTE GABRIĆ" - METKOVIĆ

Učenici 3.b razreda, odjevni tehničari, s prof. Katarinom Barišić pripremali su povijesno istraživanje na temu hrvatske kulturne baštine i baštine Neretve. Učenici su prezentirali svoje radove u prostorijama udruge "OTAC ANTE GABRIĆ" Metković u suradnji s voditeljicom Paulom Miličević. Edukativno predavanje učenika kao i profesorice Barišić imalo je za cilj potaknuti i starije osobe na suradnju za očuvanje baštine i zavičajne povijesti. Očuvati njenu raznolikost i kulturnu vrijednost kao dio Hrvatske kulturne baštine.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 23. 9. 2014. 12:25

GRADSKI ADVENTSKI SAJAM

UČENICI SŠ METKOVIĆ SUDJELOVALI NA GRADSKOM ADVENTSKOM SAJMU
Na adventskom  sajmu u našem gradu, održanom 6.prosinca na dan sv.Nikole, izlagali su i učenici naše škole koji okupljeni u udrugu Mladi oca Ante Gabrića redovito izrađuju i prodaju rukotvorine u humanitarne svrhe. Zajedno sa svojim mentorima ovoga su puta pripremili različite uporabne predmete  poput oslikanih podmetača na plutu, jastuka i jastučnica ukrašenih salvetnom tehnikom, zidnih vješalica,  kutijica za konce, različitih ukrasa za božićno drvce i sl. 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 16. 12. 2013. 19:47

Dani kruha 2013.

U Srednjoj školi Metković u petak su obilježeni Dani kruha 2013. Dio učenika kolače i peciva donijeli su od kuće dok su učenici kuharskoga smjera sa svojim mentorima fritule i slične delicije napravili u školskoj kuhinji. Za vrijeme velikog odmora, u predvorju škole održan je prigodni program a na bogatim je trpezama svatko mogao degustirati pripremljene plodove rada vrijednih ruku  i plodova zemlje.

 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 21. 10. 2013. 15:35

Posjet terapijskoj Zajednici Papa Ivan XXIII. u Velikom Prologu

Dvadesetak učenika naše škole posjetilo je terapijsku Zajednicu "Papa Ivan XXIII." u Velikom Prologu a u sklopu aktivnosti sekcije Odgoj za humane vrijednosti. Korisnicima zajednice darovali smo u školi prikupljeno voće i povrće a kroz zajedničko druženje i radionice učili smo razvijati pozitivne emocije, odabrati prave izbore ali i izrađivati rukotvorine.  Suradnja Zajednice Papa Ivan XXIII. i Srednje škole Metković nastavit će se i dalje, na radost naših učenika koji su bili jako zadovoljni aktivnostima u sklopu ovog projekta.

Foto Galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 15. 10. 2013. 09:58

“Mladi oca Ante Gabrića” u posjetu terapijskoj zajednici “Pape Ivana XXIII. “ u Borovcima

10. lipnja 2013.g. učenici Srednje škole Metković iz sekcije Odgoj za humane vrednote , okupljeni u udrugu „ Mladi oca Ante Gabrića“  kao nagradu za nesebičan rad kroz humanitarne akcije i volontiranja, posjetili su terapijsku zajednicu u Borovcima. Cij je bio upoznati učenike sa Zajednicom Pape Ivana XXIII.,  metodom terapijske zajednice, ulogom vršnjačkog pomagača, zainteresirati ih , educirati one koji izraze želju za ovim oblikom učenja  te ujedno posjeduju osobine potrebne za takvo zanimanje poput motiviranosti, komunikacijskih I organizacijskih vještina, , empatije, tolerancije I sl.

U sklopu programa učenici su se upoznali s  voditeljima, organizatorima zajednice i njihovim korisnicima  te njenim nastankom i načinom djelovanja u liječenju ovisnosti. Kroz edukativnu radionicu „ Ja govor, aktivno slušanje i empatija“ upoznali su se  s tri važne osobine koje treba posjedovati vršnjački pomagač kako bi bio uspješan u pomaganju. Učenici su imali priliku čuti svjedočanstva korisnika te voditi raspravu o izborima koji nam se pojavljuju u životu. Učenike su vodili psiholog Ivan Karamatić te pedagoginja Srednje škole Metković Violeta Oršulić i knjižničarka Ivana Ujdur. 

PHOTO GALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 23. 6. 2013. 14:42

Odjevni tehničari - modna revija

Naši učenici iz 1.l razreda, usmjerenja odjevni tehničar, kraj su nastave obilježili svojevrsnom modnom revijom svojih uradaka.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 28. 6. 2012. 16:27

Projekt i izložba „Razvoj i zaštita doline Neretve“

Nakon obilaska zaštićenih i vrijednih dijelova prirode u dolini Neretve, učenici III. I i III. L razreda u okviru predmeta Tehnologija s ekologijom pristupili su izradi projektnog zadatka koji se radio u grupama. Svaka grupa u okviru zadane teme imala je svoj zadatak: Tehnološki razvoj i proizvodnja, Turizam, Poljoprivredna proizvodnja, Lovno gospodarstvo te Zaštita prirode.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 22. 5. 2012. 13:00

IZLET U SPLIT

Učenici Srednje škole Metković koji su tijekom ove školske godine sudjelovali na školskom
natjecanju Tradicija u funkciji održivog razvoja, nagrađeni su izletom u Split.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 15. 5. 2012. 13:20

IZLET U MEĐUGORJE

Učenici naše škole koji su tijekom ove školske godine sudjelovali u humanitarnim akcijama pod okriljem udruge Mladi oca Ante Gabrića, nagrađeni su izletom  u Međugorje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 8. 5. 2012. 12:56

USKRSNA HUMANITARNA AKCIJA

Učenici Srednje škole Metković i ovoga su Uskrsa djelovali humanitarno, u korist onih koji imanju najmanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 13. 4. 2012. 14:59

Mladi oca Ante Gabrića - humanitarna akcija

Prošloga  su prosinca metkovski srednjoškolci volonteri bili veoma vrijedni. Njihov humanitarni rad proteklih godina rezultirao je osnivanjem udruge Mladi oca Ante Gabrića pa su ovoga puta radili još više i bolje. Knjižnica Srednje škole Metković postala je tako prava radionica u kojoj su se izrađivali ukrasi za bor od gipsa i tjestenine te svijećnjaci i adventski vijenci na postolju od drveta. Učenici tekstilne struke sa svojim su mentoricama izrađivali ukrasne blagdanske nadstolnjake a zajedno smo napravili i mnogo kolača. Predstavili smo se prodajnom izložbom u Gradskom kulturnom središtu a potom i na štandovima u gradu. Organizirali smo  malonogometni turnir i stolni tenis te prikupljali namirnice ispred trgovačkih centara.

Fotografije možete pogledati i preuzeti OVDJE !

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 19. 1. 2012. 19:18

Nagradni natječaj – fotografije na temu “Voda“

U okviru akcije „Djeca za djecu, koju su organizirali humanitarna organizacija DORA, Školska knjiga i Nikon fototeh iz Zagreba, proveden je nagradni natječaj fotografija s temom „Voda“ za sve učenike srednjih škola RH. Na natječaj se iz naše škole prijavilo 12 učenika: Barbara Brljević, Manuela Bezer i Barbara Tolj iz II B razreda, Laura Ključe i Franjo Stojić iz III I razreda te Danijela Marević, Petra Parmać, Suzana Pavlović, Mila Petrušić, Blagica Šego i Sara Tolić iz III L razreda.

Iz svih srednjih škola RH prijavilo se 167 učenika sa ukupno 515 radova. Prosudbeno povjerenstvo koje se sastojalo od devet članova odabralo je 12 pobjedničkih fotografija. Jednu od njih osvojila je i učenica naše škole Barbara Tolj iz II B razreda:

Fotografiju možete pogledati i preuzeti OVDJE !

Opširnije: http://www.dora.hr/default.aspx?id=128

Pobjednički radovi i motivi korišteni su za tiskanje Dorinog kalendara za 2012. godinu:

http://www.dora.hr/UserDocsImages/DORA%20KALENDAR%202012.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 20. 12. 2011. 02:30

Dani kruha i zahvalnosti 2011

Slavljenjem i druženjem 25. studenog u Srednjoj školi Metković obilježeni su Dani kruha koje organizira prof. Maja Batinović uz pomoć pedagogice Violete Oršulić. Učenici i nastavnici za tu prigodu pripremili su najrazličitija peciva, kruhove, kolače i plodove kojima smo ukrasili stolove u predvorju škole. Time smo prikazali darove koje svakodnevno primamo, a često ih nismo svjesni. Ovim darovima počastili su se u veselom ozračju i zajedništvu i učenici i nastavnici te zahvalili dragome Bogu za obilja koja nam svakodnevno daje u obliku duhovne i tjelesne hrane. Četiri učenika: Josip Ostojić, Marin Tomas, Marin Matić, Željko Sentić za vrijeme ovog slavlja bila su posebno inspirirana i napisali su pjesmu zahvale pod nazivom „Dani kruha“. Ovi lijepu pjesmu pred nazočnim učenicima i profesorima izrecitirala je naša draga profesorica Mirjana Antolović. Slavljeničkom ugođaju posebno je pridonio učenik Josip Prskalo sa svojim lijepim glasom i gitarom.

GALERIJU FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE !!

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 19. 12. 2011. 21:04

Obilazak zaštićenih područja prirode u doline Neretve

U okviru projekta „Obilježavanje svjetskog Dana zaštite močvarnih staništa“ dana 1. listopada 2011. godine učenici - ekolozi III. I i III. L razreda te članovi filmske i dramske grupe s profesoricama Nikolinom Anković i Majom Popović, obišli su vrijedna i zaštićena prirodna područja doline Neretve: posebni ornitološki rezervat Pod gredom, posebni ornitološki rezervat Orepak, značajni krajobraz Modro oko, posebni ihtiološko-ornitološki rezervat Ušće Neretve i Baćinska jezera.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA DOSTUPNA JE OVDJE !!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 19. 12. 2011. 20:57
 


TražilicaFACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju