preskoči na sadržaj
Vijesti

U Srednjoj školi Metković obilježeni Dani oca Ante Gabrića

U sklopu manifestacije  Dani oca Ante Gabrića u Srednjoj školi Metković proveden je niz aktivnosti.

Od 20. do 28. veljače, kao i prošle godine, naša je škola svečano i radno obilježila  Dane oca Ante Gabrića kroz niz aktivnosti koje su organizirali učenici sa svojim mentorima. U nedjelju, 26. veljače naši kuhari s mentoricom Danom Paponjom pripremali su dalmatinski rižot te ga u suradnji sa župom sv. Nikole prodavali ispred župne crkve. 


 

U ponedjeljak, 27. veljače mentori Vedran Perić, Dana Paponja i Mijo Ćelić sa svojim su učenicima pripremili neretvanska i indijska jela te ih nakon prigodnog programa zajedno s posjetiteljima kušali u predvorju Gradskog kulturnog središta. Na rođendan našeg oca Ante, 28. veljače organizirali smo humanitarni objed - Misijski tanjur oca Ante za sve nastavnike osnovnih i srednjih škola u restoranu naše škole. U srijedu 1. ožujka naši su kuhari s mentoricom Danom Paponjom i Magdalenom Ujdur iz Turističke zajednice Grada Metkovića također prodavali fritule kako bi i time dali doprinos našoj humanitarnoj akciji „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje!“.

Učenici 2.k razreda sa svojim mentoricama Milenom Živković, Brankom Kosović i Violetom Oršulić izradili su indijske sarije i šalove s likom oca Ante Gabrića. Sarije su nosile učenice: Petra Dragobratović, Petra Bartulović, Danijela Marić (2.k), Lucija Jerković (2.j) Rafaela Šutalo i Martina Kelava uz vizažisticu Megi Šprlje (4.i).

Elektromehaničari su sa svojim mentorima Zoranom Grgićem, Ivanom Menalom i Matejom Lazarevićem izrađivali drvene štafelaje kao postolje za sliku oca Ante Gabrića, a mentori Gordana Barišić i Vedran Nižić s učenicima 4.b razreda izradili su platno za štafelaj.

Mentorice Danijela Baćilo, Mirjana Antolović i Sanja Raguž pripremale su učenike: Duju Bokana, Marijana Orača, Nevena Kežića, Duju Doku (1.i), Anu Veraju (4.j) i Ivanu Sršen (4.k) za prigodan  dramsko - scenski program u Gradskom kulturnom središtu. Ivana Sršen bila je jedna od voditelja programa.

 

Mentorice Suzana Nižić, Suzana Antonini i Violeta Oršulić pripremale su učenike Nevena Kežića (1.i), Dina Čolakovića (1.j), Anteu Mijoč (3.i), Josipu Jurković (4.j), Petru Dragobratović, Ivanu Karačić (2.k), Anu Veraju (4.j) za spot udruge Mladi oca Ante Gabrća.

Na rođendan našeg oca Ante, 28. veljače organizirali smo humanitarni objed - Misijski tanjur oca Ante za sve nastavnike osnovnih i srednjih škola u restoranu naše škole. 

Katarina Barišić sa svojim je učenicima: Zvonom Bulumom-Primorcem, Ninom Bošković, Filipom Peharom (2.b), Marijetom Bradvica (2h) i Nikolinom Jurković (3.h) izradili panoe za predvorje škole, a ostali profesori su kroz sate razredne zajednice govorili o liku i djelu oca Ante Gabrića te imali projekcije filma o ocu Anti.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta kao i Gradu Metković,  Foto-studiju Veraja, Tiskari Plećaš i našem profesoru Ivanu Menalu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Darko Primorac   datum: 6. 3. 2017.

Tražilica

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju