preskoči na sadržaj
Vijesti

Dani oca Ante Gabrića.

Poštovani ravnatelji, učitelji i učenici!

            Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, od 20.  do 28. veljače u Metkoviću, održavat će se  Dani oca Ante Gabrića.

            Na sastanku održanom 18. siječnja sve su gradske obrazovne institucije dale prijedloge svojih programa, a pristali smo i na zajedničko provođenje humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za pomoć školi  Sacred Heart primary school  u mjestu Kulpi,  Zapadni  Bengal, Indija. U kontaktu s ocem Sylvesterom  Xavierom, prijateljem i suradnikom našega oca Ante Gabrića, na čijim je rukama i umro, saznali smo da škola ima 300 učenika, 50 predškolaca i 250 učenika od 1. do 4. razreda. U nedostatku financijskih sredstava učenici nemaju u učionicama klupe i  stolice te sjede na podu. Da bi opremili učionice odgovarajućom opremom i tako osigurali minimalne uvjete za rad, ovoj je školi potrebno 2 500 eura.

 

            


U svom misionarskom djelovanju u Indiji otac Ante je neumorno gradio škole nastojeći opismeniti i obrazovati djecu i mlade kako bi se uzdigli iz siromaštva. Danas, nakon gotovo 80 godina od njegovoga dolaska u Indiju, uvjeti u kojima se obrazuju djeca ne zadovoljavaju njihove osnovne potrebe zbog siromaštva i lošeg položaja kršćana u Indiji.

Ovom akcijom koju smo nazvali prema riječima oca Ante Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje! želimo potaknuti naše učenike osnovnih i srednjih škola u Gradu Metkoviću  da dobrovoljnim novčanim prilogom, koliko tko može, nastavimo djelovati po uzoru na oca Antu koji je život posvetio darivanju i žrtvovanju za druge.

Neka ovo bude prilika za sve nas da poput njega, u dalekoj Indiji, pružimo ljubav i novu nadu za one koji trebaju pomoć, a s kojima smo kao Metkovci trajno povezani uspomenom na oca Antu Gabrića.

 

            Humanitarna akcija se privodi u vrijeme održavanja manifestacije Dani oca Ante Gabrića, od 20. do 28. veljače, a po potrebi može se produžiti. Srednja škola Metković i njena udruga „Mladi oca Ante Gabrića“, kao koordinatori akcije,  pozivaju vas da svoje priloge dostavite na račun udruge, Mladi oca Ante Gabrića“, račun: HR1123600001102255307 kod Zagrebačke banke, koja se obvezuje izvijestiti sve škole sudionice o rezultatima i iznosu prikupljenih sredstava.

 

            Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje, a najslađe je naše zajedništvo i ljubav koja raste za našega najdražeg Metkovca, oca Antu Gabrića!

 

S poštovanjem,

 

 

Udruga „Mladi oca Ante Gabrića“                                                                         RAVNATELJ 

Violeta Oršulić                                                                                                  Marijo  Obradović

(predsjednica udruge)

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Darko Primorac   datum: 22. 2. 2017.

Tražilica

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju