preskoči na sadržaj
Vijesti

Veselo i slatko na Trgu kralja Tomislava

Turistička zajednica Grada Metkovića, Srednja škola Metković i Gradsko kulturno središte Metković sinoć su na Trgu kralja Tomislava upriličili dvije božićne priredbe; Božiću u susret i Slatki Božić u Neretvi.

Glazbeno-recitatorsku priredbu Božiću u susret otvorila je uz pratnju Mandolinskoga orkestra Dječja skupina KUD-a Metković pjesmom Na salašu kraj Betlema, a potom je nastupio Dječji zbor Župe sv. Ilije koji je pod ravnanjem č. s. Vedrane Krstičević otpjevao Veselje ti navješćujem i Oj djetešce moje drago. Priredbu je uveličala i Ženska klapa Žveljarin koja je otpjevala pjesme Narodi nam se kralj nebeski i Polnoćka.

 


Frontmen i vokalist Glazbenog sastava Versi Nikica Ilić otpjevao je Tri kralja jahahu uz pratnju Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković. U nastavku su Nikola Družijanić i Tonća Šiljeg otpjevali Radujte se narodi i Svjetla u noći, a potom je Ivana Sršen recitirala Tajna noći. Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije otpjevali su Veseli se Majko Božja, da bi potom uslijedili zborovi osnovnih škola don Mihovila Pavlinovića i Kule Norinske koji su zajedno otpjevali Last Christmas. Zbor OŠ Kula Norinska pod ravnanjem voditeljice Zrinke Boras izveo je još Have yourself a Merry little Christmas. Na kraju su nastupile veteranke KUD-a Metković koje su otpjevale Dobra večer ovem stanu i Dječja skupina KUD-a Metković koja je otpjevala Kolendu iz Zatona. Program su oblikovali Milan Kapović i Danijela Baćilo.

Druga je priredba bila Slatki Božić u Neretvi na čijem se početku okupljenima obratila direktorica Ureda TZ Metković Magdalena Medar Ujdur, zahvalivši Srednjoj školi Metković na uloženu trudu oko održavanja priredbe. Učenici te škole otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama te izveli igrokaz na temu Božića. Uz priredbu je upriličen sajam na kojem su se mogli kupiti tradicionalni slatki proizvodi kakvi se u dolini Neretve prave za Božić, a promrzli su se mogli ugrijati uz kuhano vino te okrijepiti uštipcima. Sav prihod od prodaje darovat će se u humanitarne svrhe. 

Naša je škola i ove godine bila sudionik projekta Slatki Božić u Neretvi u suradnji s Turističkom zajednicom našeg grada.

Prigodni smo program započeli scenskom igrom.

Scensku igru autorice Ane Nikol Šprlje  izveli su učenici naše škole uz pomoć profesorice Goranke Ivanković, a pridružilo im se i nekoliko učenika  Gimnazije Metković.

Voditeljica programa bila je Ivana Sršen, 4.j razred, a voditelj Neven Kežić, prvi  i razred.

U recitalu Božićna čarolija stihove naših pjesnika dramskih skupina naše škole koje su vodile profesorice Mirjana Antolović, Danijela Baćilo i Sanja Raguž.

Školski zbor vodile su pedagoginja Ana Vidović i profesorica Suzana Nižić.

Neretvansku božićnu zdravicu  koju je napisala profesorica Danijela Baćilo izvodili su  članovi dramskih skupina profesorica Danijele Baćilo i Sanje Raguž, a pridružio im se i Dino Čolaković , učenik 1. j razreda, član KUD-a Metković  koji je  u samostalnom nastupu govorio i zdravicu Rosno nebo.

Trg je posebno ukrasio veliki anđeo, izradili su ga  1. c  automehaničari,  3. e  vodoinstalateri uz pomoć svojih profesora Marija Batinovića i Zorana Grgića te učenici  3. J ekonomske struke, četvrtog k upravni referenti i  4. D elektrotehničari uz pomoć profesorice Goranke Ivanković.

Kolače za prodaju u dobrotvorne svrhe pripremali su učenici od prvog do trećeg razreda kuhara, konobara i pomoćnih kuhara i slastičara koje su neumorno vodili nastavnici Dana Paponja, Vedran Perić i Rade Nikoletić.

U pripremi božićnih ukrasa, slatkiša i  kolača za prodaju  u dobrotvorne svrhe potrudili su se profesori, učenici i roditelji. U izradi ukrasa, slatkiša i kolača posebno treba istaknuti profesorice Ninu Bjeliš, Rosandu Lovrić, Adelu Lovrić, Mirjanu  Antolović,  Branku Kosović s učenicima 4. I razreda, Gordanu Barišić i profesora Vedrana Nižića s učenicima,  Milenu Živković s 2. K razredom odjevnih tehničara, Julijanu Knežević i učenike  1. J razreda upravni referent,  vrijedne  učenike Dragu Dropulića i Dina Čolakovića, učenice Anu Veraju i Jelku Družijanić uz naše pedagoginje  Violetu Oršulić, Anitu Previšić i Sanju Kolovrat. Zahvalni smo i  mnogim drugim  profesorima  i roditeljima koji su izradom kolača i darivanjem namirnica poduprli projekt koji je, usprkos hladnom vremenu, naišao na topli odziv naših sugrađana koji su kupnjom u dobrotvorne svrhe razveselili srca potrebitih učenika naše škole i grada.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Darko Primorac   datum: 27. 12. 2016.

Tražilica

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju