preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

 > Naslovnica
Vijesti

Zeleni zagrljaj metkovskih vrtova

Autor: Katica Borovac, 25. 4. 2016.

Metković, 23.4.2016. - U školskim vrtovima OŠ Stjepana Radića, Srednje škole Metković i Gimnazije Metković Dan planete Zemlje obilježen je programom pod nazivomZeleni zagrljaj. Zamisao za takvo što prof. Goranka Ivanković imala je još prošle godine, ali je nije uspjela ostvariti, no ove ju je godine, uz podršku prof. Ivanke Ujdur, odlučila provesti je u djelo.

Podršku su im dali i ravnatelji Gimnazije Metković i SŠ Metković Jozo Jurković i Mario Obradović te ravnateljica OŠ Stjepana Radića Božena Nikoletić. Prof. Ivanković nam je rekla da je spomenuta lokacija odabrana iz više pozitivnih razloga; vrt je u našim gradskim okvirima idealan prostor susreta ljudi i prirode.

Osim Dana planeta Zemlje time se obilježio i Dan hrvatske knjige. Susret triju škola, koje spaja prekrasan neprekinut zeleni prostor vrtova, poslužio je za izlazak učenika i njihovih učitelja iz učionica i za međusobno druženje. To su simbolično pokazali tako da su se od vrta SŠ Metković, preko gimnazijskoga pa do vrta OŠ S. Radića rukama povezali u jedan niz, simbolizirajući zajedništvo i pokazujući razvijenu svijest za očuvanje našega planeta, jedinoga što ga imamo. Pri tome, sukladno njihovoj dobi, veselja i smijeha nije nedostajalo.

Kao kruna događanja, u vrtu je OŠ Stjepana Radića (nukleusu kasnijega gimnazijskog i srednjoškolskog vrta) održan prigodan recitatorsko-glazbeni program, o kojemu najbolje govore fotografije koje prilažemo.

Prof. Ivanković zahvalila je kolegicama susjednih škola Ivanki Ujdur iz Gimnazije te Ivani Čarapini iz OŠ Stjepana Radića, koje su uvelike pomogle da se ostvari zamišljeni program. Također je zahvalila prof. Ljiljani Jelčić i prof. Marijani Gluščević koje su nesebično pomagale u svemu. Najveću su zahvalu dobili, ipak, učenici koji su sve zamisli proveli u djelo i u svemu tome vidno uživali.
Tražilica
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Anketa
Koristiš li internet za potrebe nastave ?
MZOS

e-knjižnica

CMS za škole logo
Srednja škola Metković / Kralja Zvonimira 12, HR-20350 Metković / ssmetkovic.hr / ured@ss-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju