preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Srednjoj školi Metković 2015.

Autor: Katica Borovac, 16. 11. 2015.

Mjesec hrvatske knjige, koji je ove godine tematski vezan za svjetlost i tehnologije zasnovane na svjetlu, obilježen je i u Srednjoj školi Metković.

U međusobnoj suradnji knjižničari, profesori i učenici na različite načine kreativno su osmislili program na zadanu temu.

 

Učenici usmjerenja računalni tehničar zajedno sa prof. Ivanom Šarićem održali su sat na temu fizikalne svjetlosti i kako se upotrebljava. Na satu profesor je  govorio tko je bio Galileo Galilei, koji su bili načini mjerenja svjetlosti kroz stoljeća, što je to  spektrometrija, kako se koristi svjetlost u praksi strojarstva kao i o tehnologiji nastanka laserske zrake. 

Prof. Ivan Šarić sa učenicima na satu posvećenom  svjetlosti

 

Učenici prezentiraju ostatku razreda svoja znanja o tehnologiji nastanka laserske zrake

U holu škole pod stručnim vodstvom prof. Nikoline Anković, ulomke iz djela poznatih hrvatskih pisaca govorili su budući upravni referenti, ekonomisti i elektrotehničari.

Prof. Nikolina Anković sa učenicima u pripremama za nastup

Uvodnu riječ okupljenim učenicima i profesorima održala je prof. Nikolina Anković

Scenski nastup je započeo sa recitiranjem himne „Lijepa naša“ a zatim je slijedila dramatizacija pjesme „Cvrčak“ Vladimira Nazora,  izbor iz poezije A.B.Šimića i zborni recital pjesme „Ljubav“. Na kraju su učenici priredili kratki skeč o izmjeničnom strujnom krugu i intervju sa Nikolom Teslom. 

I ove nas je godine radionicom počastio bivši učenik, arheolog Ivan Volarević. Nakon uvodne prezentacije o mitologiji i astrologiji te značenju svjetlosti u  mitologiji,  učenici su izrađivali svoj astrološki znak na obojenim staklenim teglama.

Ivan Volarević u kratkim crtama je predstavio učenicima što je to astrologija i mitologija

Znakovi zodijaka

Sve smo na kraju evidentirali s motivacijskim porukama radi unapređenja čitanja na plakatima koje su osmislile knjižničarke i  prof. Danijela Baćilo sa učenicima prvih razreda.  

Motivacijski plakat  za promoviranje čitanja sa porukama osmislile su  knjižničarke Ivana Ujdur i Antonija Glamuzina  i  prof. Danijela Baćilo sa učenicima prvih razreda.

 
Tražilica
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Anketa
Koristiš li internet za potrebe nastave ?
MZOS

e-knjižnica

CMS za škole logo
Srednja škola Metković / Kralja Zvonimira 12, HR-20350 Metković / ssmetkovic.hr / ured@ss-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju