preskoči na sadržaj
Vijesti

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Srednjoj školi Metković 2015.

Mjesec hrvatske knjige, koji je ove godine tematski vezan za svjetlost i tehnologije zasnovane na svjetlu, obilježen je i u Srednjoj školi Metković.

U međusobnoj suradnji knjižničari, profesori i učenici na različite načine kreativno su osmislili program na zadanu temu.

 


Učenici usmjerenja računalni tehničar zajedno sa prof. Ivanom Šarićem održali su sat na temu fizikalne svjetlosti i kako se upotrebljava. Na satu profesor je  govorio tko je bio Galileo Galilei, koji su bili načini mjerenja svjetlosti kroz stoljeća, što je to  spektrometrija, kako se koristi svjetlost u praksi strojarstva kao i o tehnologiji nastanka laserske zrake. 

Prof. Ivan Šarić sa učenicima na satu posvećenom  svjetlosti

 

Učenici prezentiraju ostatku razreda svoja znanja o tehnologiji nastanka laserske zrake

U holu škole pod stručnim vodstvom prof. Nikoline Anković, ulomke iz djela poznatih hrvatskih pisaca govorili su budući upravni referenti, ekonomisti i elektrotehničari.

Prof. Nikolina Anković sa učenicima u pripremama za nastup

Uvodnu riječ okupljenim učenicima i profesorima održala je prof. Nikolina Anković

Scenski nastup je započeo sa recitiranjem himne „Lijepa naša“ a zatim je slijedila dramatizacija pjesme „Cvrčak“ Vladimira Nazora,  izbor iz poezije A.B.Šimića i zborni recital pjesme „Ljubav“. Na kraju su učenici priredili kratki skeč o izmjeničnom strujnom krugu i intervju sa Nikolom Teslom. 

I ove nas je godine radionicom počastio bivši učenik, arheolog Ivan Volarević. Nakon uvodne prezentacije o mitologiji i astrologiji te značenju svjetlosti u  mitologiji,  učenici su izrađivali svoj astrološki znak na obojenim staklenim teglama.

Ivan Volarević u kratkim crtama je predstavio učenicima što je to astrologija i mitologija

Znakovi zodijaka

Sve smo na kraju evidentirali s motivacijskim porukama radi unapređenja čitanja na plakatima koje su osmislile knjižničarke i  prof. Danijela Baćilo sa učenicima prvih razreda.  

Motivacijski plakat  za promoviranje čitanja sa porukama osmislile su  knjižničarke Ivana Ujdur i Antonija Glamuzina  i  prof. Danijela Baćilo sa učenicima prvih razreda.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Katica Borovac   datum: 16. 11. 2015.

Tražilica

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju