preskoči na sadržaj
Vijesti

Održan Okrugli stol na temu ovisnosti o kockanju i klađenju

Djelatnici Socijalne skrbi Metković, na čelu s ravnateljem mr. sc. Vatroslavom Vugdelijom, organizirali su Okrugli stol na temu “Ovisnosti o kockanju i klađenju“. Stol je organiziran za učenike Srednje škole i Gimnazije Metković, a uz Vugdeliju su o problemu kockanja govorili i Anka Žderić, Lidija Šiljeg i Tina Taslak kao socijalne radnice, te socijalni radnik i voditelj terapijske zajednice u udruzi Zajednica Pape Ivana XXIII, Krunoslav Vidović.


- Svjesni smo situacije koja nas okružuje, ljudi se hvataju za slamčice, dokolica ih dovede do kladionica i kockanja. Na kraju, u pravilu upadnu u još veće probleme, a ovisnost ostaje. Tad treba djelovati, jer situacija više nije benigna, a na žalost neki jedini izlaz proanalaze u suicidu. Doveli smo ljude koji će mladima ispričati vlastite životne priče. Čuti ćete kroz koje muke su prošli, a njihovi iskazi trebaju biti snažna poruka mladima da ne naprave istu pogrešku. Ukoliko netko zapadne u iste ili slične probleme, treba znati gdje će potražiti pomoć. Okrugili stolovi i radionice na temu ovisnosti naprosto su potreba, radi jačeg senzibiliziranja javnosti. – rekao je Vugdelija.

Svoja loša iskustva o ovisnosti s mladima su podijelili bivši ovisnik o kockanju Marijo Jurković i štićenik Komune Jurica Marušić, upozorivši u koje životne zamke mladi čovjek, zbog vlastitog neiskustva i nezrelosti, može upasti.

Ukoliko zapadnete u slične probleme, ili primijetite da netko od vaših bližnjih ima neki oblik ovisnosti, potrebne informacije za daljnje korake možete pronaći na stranicama Centra za socijalnu skrb Metković.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Darko Primorac   datum: 13. 3. 2015.

Tražilica

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju