preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

 > Naslovnica
Vijesti

Održan Okrugli stol na temu ovisnosti o kockanju i klađenju

Autor: Darko Primorac, 13. 3. 2015.

Djelatnici Socijalne skrbi Metković, na čelu s ravnateljem mr. sc. Vatroslavom Vugdelijom, organizirali su Okrugli stol na temu “Ovisnosti o kockanju i klađenju“. Stol je organiziran za učenike Srednje škole i Gimnazije Metković, a uz Vugdeliju su o problemu kockanja govorili i Anka Žderić, Lidija Šiljeg i Tina Taslak kao socijalne radnice, te socijalni radnik i voditelj terapijske zajednice u udruzi Zajednica Pape Ivana XXIII, Krunoslav Vidović.

- Svjesni smo situacije koja nas okružuje, ljudi se hvataju za slamčice, dokolica ih dovede do kladionica i kockanja. Na kraju, u pravilu upadnu u još veće probleme, a ovisnost ostaje. Tad treba djelovati, jer situacija više nije benigna, a na žalost neki jedini izlaz proanalaze u suicidu. Doveli smo ljude koji će mladima ispričati vlastite životne priče. Čuti ćete kroz koje muke su prošli, a njihovi iskazi trebaju biti snažna poruka mladima da ne naprave istu pogrešku. Ukoliko netko zapadne u iste ili slične probleme, treba znati gdje će potražiti pomoć. Okrugili stolovi i radionice na temu ovisnosti naprosto su potreba, radi jačeg senzibiliziranja javnosti. – rekao je Vugdelija.

Svoja loša iskustva o ovisnosti s mladima su podijelili bivši ovisnik o kockanju Marijo Jurković i štićenik Komune Jurica Marušić, upozorivši u koje životne zamke mladi čovjek, zbog vlastitog neiskustva i nezrelosti, može upasti.

Ukoliko zapadnete u slične probleme, ili primijetite da netko od vaših bližnjih ima neki oblik ovisnosti, potrebne informacije za daljnje korake možete pronaći na stranicama Centra za socijalnu skrb Metković.
Tražilica
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Anketa
Koristiš li internet za potrebe nastave ?
MZOS

e-knjižnica

CMS za škole logo
Srednja škola Metković / Kralja Zvonimira 12, HR-20350 Metković / ssmetkovic.hr / ured@ss-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju