preskoči na sadržaj
Vijesti

Online sadržaji razvoja vještina na području engleskog jezika za učenike i nastavnike

British Council u Hrvatskoj poziva nastavnike i učenike da im se pridruže u stjecanju novih znanjai stručnih usavršavanja koristeći internet resurse na portalima navedenim u članku.

PROČITAJTE ČLANAK

PREUZMITE PDF

 


Online sadržaji za učenike

1) portal LearnEnglish Kids http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/ - portal je namijenen ucenicima mladje dobi s mnoštvom interatkivnih aktivnosti, igara, pjesama i priča. Na portalu se takodjer nalazi i odjeljak namijenem roditeljima s mnostvom strucnih informacija o tome kako djeca uce engleski jezik i kako koristiti sadrzaje na portalu kako bi se djeci pomoglo u usvajanju jezika. Na portalu se moguce registrirati i primati mjesecni newsletter s obavijestima.

2) portal LearnEnglish Teens http://learnenglishteens.britishcouncil.org/ – nas najnoviji portal namijenjen tinejdzerima s interaktivnim sadrzajima prilagodjenim ovoj dobnoj skupini, uz pomoc koje se i ozbiljniji sadrzaji, kao sto je npr. gramatika ili priprema za ispite, uce na zabavan nacin.

3) portal PremierSkills English http://premierskills.britishcouncil.org/ - portal je nastao u suradnji s Barclays Premier ligom i namijenjen je svima koji uce engleski jezik i vole nogomet. Na ovom portalu ucenicima ce vjerojatno posebno zanimljivi biti razgovori s nogometasima uz pratece aktivnosti, mogucnost registracije za e-mail lekcije na temu nogometa kao i nagradna natjecanja.

 

Online sadržaji za nastavnike engleskog jezika

1) TeachingEnglish http://www.teachingenglish.org.uk/ je portal koji nudi sve sto je nastavnicima engleskog jezika danas potrebno za rad u nastavi: od nastavnih planova i strucnih clanaka do savjeta, mogucnosti umrezavanja i strucnog usavrsavanja. Pozivamo sve nastavnike da se registriraju na portal, jer time dobivaju mogucnost razmjene informacija s drugim nastavnicima diljem svijeta ta primanja redovnog newlsettera na osobnu e-mail adresu s vijestima o najnovijim sadrzajima na portalu i u ponudi British Councila i partnera.

Na gotovo svim portalima za ucenike takodjer se nalaze i resursi za nastavnike.

 

Osim navedenih online resursa, iskoristili bismo ovu priliku da Vas obavijestimo o još nekim trenutno aktualnim inicijativama i programima British Councila:

 

Facebok natjecanje za nastavnike engleskog jezika u Hrvatskoj

British Council u Hrvatskoj poziva nastavnike engleskog jezika da sudjeluju u nagradnom natjecanju na Facebook stranici British Councila i osvoje vrijedne nagrade. Sve sto je potrebno je u maksimalno deset rijeci odgovoriti na pitanje o osobnom znacenju kontinuiranog stručnog usavršavanja. Natjecanje se zatvara 20. prosinca u ponoć.

 

Online seminar o Charlesu Dickensu: A Dickensian Christmas:

Za nastavnike trenuno nudimo i besplatni online seminar o Charlesu Dickensu kojim British Council obilježava 200 godina od rođenja ovog poznatog britanskog pisca. Seminar je na programu u srijedu, srijedu, 19. prosinca u 19.00 sati (prema hrvatskom vremenu) . Program uključuje razgovor s Dickensovom pra-pra-pra-praunukom, Lucindom Dickens Hawksley, kratku radionicu o podučavanju Dickensa, priče o tome kako je Dickens obilježen u školama diljem svijeta, uključujući Hrvatsku. Za seminar se nastavnici mogu prijaviti preko sljedeceg linka http://dickenslive.modstreaming.com/.

 

Online programi stručnog usavršavanja

Radi se o certificiranim programima koji omogucuju fleksibilan pristup ucenju putem interneta (nevezano za mjesto i vrijeme), no od polaznika ipak zahtijevaju redovitost i posvecenost programu (u prosjeku 60 minuta dnevno) te interakciju s moderatorom i drugim sudionicima na programu. U ponudi trenutno imamo 6 razlicitih programa u prosjecnom trajanju od 10 tjedana za razlicite potrebe i profile nastavnika engleskog jezika. Sve daljnje informacije nalaze se na ovom linku http://www.britishcouncil.hr/english/online-courses-for-teachers

 

Školski laboratorij

Koristimo takodjer ovu priliku da najavimo natjecanje Školski laboratorij, koje vec trecu godinu zaredom organiziramo u suradnji s Agencijom i odgoj i obrazovanje i CARNET-om. Natjecanje je namijeneno ucenicima srednjih skola, a cilj mu je popularizacija sadrzaja prirodoznanstvenih predmeta. Natjecanje se za prijave otvara 14. sijecnja, a detaljnije informacije bit ce do kraja tjedna na nasim mreznim stranicama, kao i na stranicama CARNET-ovog portala www.skole.hrPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Darko Primorac   datum: 19. 12. 2012.

Tražilica

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju