preskoči na sadržaj
vijesti

Poštovani ravnatelji, učitelji i učenici !

Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od 21. do 28. veljače u Metkoviću održavat će se  Dani oca Ante Gabrića. 
Na sastanku održanom 1. veljače sve su gradske obrazovne institucije dale prijedlog svojih programa te su, potaknute prošlogodišnjom humanitarnom akcijom, odlučile i ove godine pomoći misijskim postajama našeg velikog misionara. Ove godine bila bi to obnova stare škole u novu: English Medium School, Mariapoli, Zapadni Bengal, Indija.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 22. 2. 2018. 18:08

Fenomenalan uspjeh učenika srednje škole Metković

Metković, 17.2.2018. - Još jedan veliki uspjeh učenika Srednje škole Metković, koji su u Zadru na regionalnom natjecanju Gastro osvojili visoka mjesta te plasirali na državno natjecanje na Malom Lošinju, što će se održavati od 19. do 22. ožujka.

U disciplini pripremanje hladnog predjela na tanjuru 1. mjesto osvojila je Klara Popović (mentor Vedran Perić), u disciplini posluživanje menija 2. mjesto osvojio je Kristijan Volarević (mentor Rade Nikoletić), a u disciplini pripremanje barskih mješavina 3. mjesto osvojio je Matej Brnas (mentor Rade Nikoletić). Petru Musulinu (mentorica Dana Paponja) pripalo je 6. mjesto u disciplini pripremanje menija.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 20. 2. 2018. 09:21

Srednja škola Metković sudjelovala u tradicionalnoj pokladnoj povorci

U nedjelju, 12.02. naša škola je sudjelovala u tradicionalnoj maškaranoj povorci. Sudjelovalo je oko 40-ak učenika koji su svojim maskama emigranata oduševili okupljene gledatelje što se potvrdilo ogromnim pljeskom koji su dobili. U nastavku možete pogledati fotografije nastale tokom izrade rekvizita a zatim i fotografije nastale za vrijeme povorke. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 14. 2. 2018. 21:21

Grad daruje suvremenu CNC tokarilicu Srednjoj školi Metković

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan i ravnatelj Srednje škole Metković Mario Obradović danas su u i gradonačelnikovu uredu potpisali Ugovor kojim Grad Metković SŠ Metković daruje 40.000 kn za kupnju suvremenoga CNC tokarskoga stroja, namijenjenoga učenicima te škole u praktičnoj nastavi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 12. 2. 2018. 12:06

Svjetski dan vlažnih (močvarnih) staništa – Ramsar Day

U organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije, učenici naše škole zajedno s učenicima Gimnazije Metković, Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen te Srednje škole fra Andrija Kačić Miošić iz Ploča obilježili su Dan vlažnih staništa. Tom prigodom posjećena su Baćinska jezera, značajni krajobraz Modro oko i jezero Desne, posebni ornitološki rezervati Prud i Pod Gredom, muzej Narona, Prirodoslovni muzej Metković i ihtiološko-ornitološki rezervat Delta Neretve koji je zbog svojih vrijednosti proglašen Ramsarskim područjem – vlažnim staništem od međunarodnog značaja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 6. 2. 2018. 09:33

LIDRANO 2018.

Nakon 30. siječnja održane Međuopćinske/gradske smotre osnovnih i srednjih škola Metkovića, Opuzena, Kule Norinske, Pojezerja i Zažablja LiDraNo 2018. tri su učenika naše škole u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa upućena na županijsku smotru LiDraNa 13. veljače u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku:

  • Ema BašićJamerika autorice Maše Kolanović, 1. razred, Srednja škola Metković, mentorica Nikolina Anković
  • Mateo KaranBranit ću kuću moga oca autora Borisa Marune, 2. razred, Srednja škola Metković, mentorica Danijela Baćilo
  • Drago DropuljićBudi moja noć autora Josipa Pupačića, 3. razred, Srednja škola Metković, Danijela Baćilo
  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 6. 2. 2018. 09:33

Međugradska smotra LiDraNo 2018.

U Gradskom kulturnom središtu Metković  danas je održana Međuopćinska/gradska smotra osnovnih i srednjih škola Metkovića, Opuzena, Kule Norinske, Pojezerja i Zažablja LiDraNo 2018.

Ove godine domaćin smotre literarnih, dramskih i novinarskih školskih radova bila je Gimnazija Metković te je bila posvećena metkovskom liječniku i kazalištarcu dr. Dragi Bušiću, rođenom prije 100 godina 11. veljače.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 31. 1. 2018. 14:34

Gradonačelnik Milan posjetio Srednju školu Metković

Danas je gradonačelnik Dalibor Milan proveo jutro u obilasku Srednje škole Metković  kako bi stekao uvid u postojeće stanje kao i u potrebu za novim edukacijskim strojevima. 

Nakon razgovora s ravnateljem srednje škole Marijom Obradovićem, obišao je učionice, radionicu za praktičnu nastavu strukovnih  zanimanja te razgovarao s učenicima i profesorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 26. 1. 2018. 15:08

U našoj školi održana "Večer matematike"

U petak, 08.12., u Srednjoj  školi Metković održana je „Večer matematike“, manifestacija čiji je cilj popularizirati matematiku i otkriti njezinu zabavnu stranu. 
Učenici su imali priliku sudjelovati na raznim radionicama kao što su Matematičke iluzije, Izrada sunčanog sata, Hokus pokus i ostalim matematičkim igraonicama.
Također, učenici su se mogli okušati u otkrivanju počinitelja raznih zločina u CSI natjecanju, sudjelovati u SUDOKU natjecanju i na kraju sudjelovati  u ''tradicionalnom'' matematičkom kvizu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 10. 12. 2017. 18:20

Dan spomena na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan spomena na žrtvu Vukovara i Škabrnje  obilježen je 17. studenog 2017. prigodnim školskim programom u jutarnjoj smjeni, svečanom povorkom i programom u Gradskom parku u  u organizaciji UOSI  Prijatelj i pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

Dan spomena na stradanje Vukovara i Škabrnje  naša je škola obilježila u petak 17. studenog 2017. Učenici su sa svojim profesoricama izrazili  zahvalnost, poštovanje i ljubav prema njihovoj žrtvi  prigodnim jutarnjim programom u 9. 30 sati, svečanim večernjim programom u suradnji s UOSI  Prijatelj u 19. 00 sati, volontirajući tijekom studenog u  humanitarnoj prodaji svijeća , svečanom večernjom povorkom uz svijeće u 18. 30 sati kao i izradom panoa u školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 18. 11. 2017. 15:40

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR, 17. studenoga 2017. g.

MOJE SVJETLO ZA MOJ VUKOVAR

         U organizaciji UOSI „Prijatelj“ i Srednje škole Metković u petak, 17. studenoga 2017. godine s početkom u 19 sati, u gradskom parku, prigodnim programom i paljenjem svijeća obilježit će se Dan sjećanja na Vukovar. Povodom toga organizirat će se povorka učenika Srednje škole Metković i OŠ Stjepana Radića koja će se kretati s upaljenim svijećama od sjedišta škola do parka. Povorka kreće u 18. 30 iz Ulice kralja Zvonimira, nastavlja se Ulicom Matice hrvatske (pored Varteksa), zatim  Ulicom Ivana Gundulića do parka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 17. 11. 2017. 14:05

PONOVO VELIK USPJEH KONOBARA SŠ METKOVIĆ NA MEĐUNARODNOM GASTRO NATJECANJU – GRAND GOURMET U MAKARSKOJ

Učenici SŠ Metković natjecali su se jučer na međunarodnom natjecanju škola u hotelu Meteor u Makarskoj. Natjecali  smo se u disciplini sinkronizirano posluživanje, te smo osvojili 1. mjesto i dobili pehar, medalje i priznanja za svakog učenika, školu i mentore. 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 8. 11. 2017. 13:55

Učenici Srednje škole Metković proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U  listopadskim tjednima u našoj školi posvećujemo se temama zahvalnosti  za plodove zemlje i skrbi za okoliš i zavičaj te pomaganje potrebitima,  osobito na satovima razrednih zajednica, kao i različitim izvannastavnim aktivnostima.  Prigodno uređenim zidnim panoima te su teme prikazali naši učenici  koje su izradili uz pomoć profesorica  Katarine Barišić, Sanje Raguž i Nine Bjeliš.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 30. 10. 2017. 12:06

Metkovski srednjoškolci i osnovci obnovili školu u Indiji

Uspješno realizirana humanitarna akcija „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje“

Danas se navršava 29 godina od smrti oca Ante Gabrića koji je svoj zemaljski život završio 20. listopada 1988. u Kalkuti,  na rukama svoga suradnika i prijatelja  
oca Sylvestera  Xaviera.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 20. 10. 2017. 16:06

Obilježen dan kravate

Već nekoliko godina 18.listopada širom svijeta obilježava se Međunarodni dan kravate. Kravata kao dekorativni odjevni predmet smatra se izvornim hrvatskim proizvodom. Nosili su je već u 17.stoljeću hrvatski vojnici u Tridesetogodišnjem ratu kao prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi a od tada se njena upotreba proširila Europom. Učenice 3.k odjevnih tehničara prigodnim aktivnostima obilježile su taj dan. Pano su osmislile učenice:Ivana Karačić,Nikolina Franjić,Petra Dragobratović,Anđela Perić i Retana Glavinić uz pomoć stručnih profesorica Ane Kozina i Jadranke Nikolić.
  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 19. 10. 2017. 19:06

Raspored učionica za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete pogledati i preuzeti raspored učionica: POGLEDAJTE RASPORED UČIONICA

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 30. 8. 2017. 12:10

Izložba likovnih radova učenika i slikovnica 'Čudesna močvara'

Povodom Dana planeta Zemlje, postavljanjem izložbe likovnih radova učenika Srednje škole Metković na temu Čudesna močvara te promocijom istoimene slikovnice, u Prirodoslovnome muzeju Metković zaključen je projekt koji je sa svojim učenicima vodila prof. Katarina Barišić, ujedno i autorica slikovnice.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 3. 5. 2017. 10:42

Rukometaši Srednje škole Metković peti na Državnom natjecanju u Poreču !

U dvorani Veli Jože u Poreču 24. 4. 2017. održalo se Državno rukometno prvenstvo za srednje škole. Na prvenstvu je sudjelovalo šest ekipa iz cijele Hrvatske, a među njima i Srednja škola Metković, odnosno Školsko sportsko društvo NARONA.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 26. 4. 2017. 11:14

Sajam vježbeničkih tvrtki

Učenici četvrtih razreda Srednje škole Metković, smjer Ekonomist, sudjelovali su 7.4.2017. godine, na trećem sajmu vježbeničkih tvrtki Dubrovačko-neretvanske županije. Sajam je održan u organizaciji  Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika u atriju atraktivne palače Sponza. Na sajmu je sudjelovalo 15 vježbeničkih tvrtki, od kojih deset iz Dubrovnika, dvije iz Vela Luke i Metkovića i jedna iz Ploča.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 7. 4. 2017. 10:47

Posjet Zadru, Ninu i NP Paklenica

Učenici Srednje škole Metković, zanimanja konobar, kuhar i prodavač, u subotu, 1. travnja pod vodstvom nastavnika Petra Nikolića, Željke Dodig, Snježane Batinović i Nine Bjeliš posjetili su Nacionalni park Paklenicu, solanu Nin i Zadar.

Po dolasku u Nacionalni park Paklenica dočekala nas je stručna vodička Parka  te provela pješačko - edukativnom stazom "Pjeskarica“ koja se proteže od Pakleničkog mlina  do parkirališta u kanjonu, uz istočnu obalu potoka. Staza duga 1 500 m prolazi kroz područje raznolikih reljefnih oblika i bogate vegetacije te je opremljena interpretativnim pločama. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 4. 4. 2017. 13:03

Neretvanska plovila - izložba

Povodom međunarodnog dana voda u GKS Metković otvorena je izložba likovnih radova učenika Srednje škole Metković uz mentorstvo prof. Katarine Barišić, a pod nazivom „Neretvanska plovila“. Cilj izložbe je potaknuti učenike i širu javnost na važnost očuvanja tradicije plovila u Neretvi, te  motiviranje učenika u izradi lađa i trupa koje su koristili naši stari u svakodnevnom životu.

Izložba je otvorena do 07. travnja 2017. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 3. 4. 2017. 12:53

Gradonačelnica primila kuhare i slastičare Srednje škole Metković

Gradonačelnica Katarina Ujdur u svoje ured primila je jednu lijepu posjetu Pomoćnih kuhara i slastičara 1. K razreda Srednje škole Metković sa svojom razrednicom Rosandom Lovrić.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 28. 3. 2017. 14:11

Neretvanska plovila

U Gradskom kulturnom središtu je otvorena izložba likovnih radova učenika Srednje škole Metković ‘Neretvanska plovila’, na kojoj su se učenici predstavili svojim radovima nastalima različitim tehnikama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 25. 3. 2017. 12:06

PONOS SREDNJE ŠKOLE I GRADA METKOVIĆA

Javljamo se sa nevjerojatnim uspjehom na državnom  Gastro natjecanju koji se održao u Crikvenici od 20. – 23.03.u hotelu Omorika. Dobili smo podatke od Agencije za strukovno obrazovanje, da je sveukupno u sektoru  za turizam i ugostiteljstvo sudjelovalo 5000 učenika, koji su kroz školska i regionalna natjecanja nastupala u raznim disciplinama, te su se samo najbolji plasirali na Državno natjecanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 25. 3. 2017. 05:39

Međužupanijsko natjecanje dizajniranje računalom - Auto CAD i Instalatera grijanja i klimatizacije

U Rijeci, 24. veljače (petak) 2017.godine održano je Međužupanijsko natjecanje u dizajniranje računalom-Auto CAD. 

Učenici Ante Bačić i Marin Dugandžić 3.d pod mentorstvom prof. Željka Medića i prof. Mateja Lazarevića ostvarili su zavidne rezultate. Učenik Ante Bačić je osvojio prvo mjesto sa ostvarenih 193,00 boda i time osigurao odlazak na Državno natjecanje, dok je učenik Marin Dugandžić osvojio četvrto mjesto sa ostvarenih 163,50 boda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 6. 3. 2017. 12:15

Zadatak - WORD Vijest ima dokument u privitku

PREUZMITE ZADATAK

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Primorac  datum: 29. 1. 2018. 13:28
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


mobilnost.hr


Županijski Info Centar za mlade


Korisni linkovi
Obrazovanje

Agencije

Razno

Dnevni tisak


MZOS


e-knjižnica

preskoči na navigaciju